Talenter trygger bærekraftige næringer

  • mandag, 14 september 2015 00:00

Havnæringene møter 2500 ungdommer når Ocean Talent Camp Vest arrangeres på Amalie Skram videregående skole15. og 16. september. De havbaserte næringene er de største bidragsyterne til norsk økonomi. Nå samarbeider vi på tvers for å sikre oss fremtidens talenter.

Ungdommen får innsikt i viktige næringer og eget talent

– Ocean Talent Camp er en møteplass for ungdom som står overfor utdannings- og yrkesvalg. De får en spennende dag sammen med rollemodeller, bedrifter og organisasjoner i havnæringene, sier Anne-Kristine Øen, daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen.– Vi ønsker på denne måten å øke elevenes kunnskap om havnæringene, arbeidslivet og samfunnet vi lever i. Samtidig er dette en anledning for ungdommene til å definere sine egne interesseområder og talenter, legger hun til.

Alle havnæringene er med, og deltakelsen er i år særlig stor fra sjømatnæringene. 
– Når man ser på hvilket tyngdepunkt Bergen og Vestlandet har innenfor sjømatnæringen er jo dette ganske naturlig, sier Tanja Hoel, Daglig leder for NCE Seafood Innovation Cluster. 
– Verden trenger mer sjømat. 1 milliard mennesker i verden er underernærte og vi står foran en enorm klimautfordring. Bærekraftig sjømatproduksjon kan spille en viktig rolle, og da trenger vi de mest engasjerte talentene, utdyper hun.

Nye samarbeid for nye løsninger
Klyngeorganisasjonene som representerer havnæringene samarbeider i stadig større grad for å sikre seg fremtidens talenter. Ocean Talent Camp er bare et av en rekke «cross over» initiativ som er planlagt.

– Når vi deler mer blir det mer til alle, sier Owe Hagesæther, CEO for NCE Subsea.
Innovasjon og nytenkning har best kår når forskjellige typer relatert kunnskap møtes da blir det viktig å legge til rette for nettopp slike arenaer som Ocean Talent Camp.

 

Brukermeny

Siste nytt

Det skjer