Historisk flytedokk får nytt liv på Sotra

  • onsdag, 16 august 2017 11:07
Historisk flytedokk får nytt liv på Sotra Foto: Susanne R. Andersen

Dokken som ble bygd i England i 1912, har siden 1994 lagt til kai i Bergen. Dokken ble rustet opp for noen år siden, og ankrer nå opp hos CCB på Sotra.

Den 105 år gamle dokken som tidligere har overlevd to verdenskriger, vil hos CCB på Ågotnes bli brukt til vedlikehold av skip og og fartøy.

-Her er det snakk om å skaffe seg en funksjon. Alder er ikke et tema i seg selv. Vi tenker funksjonalitet og operasjonalitet, og dokken vil vi kunne få operativ ganske snart, sier prosjektsjef for CCB avdeling Yard Services, Sveinung Vethe sier til Sysla

Utover høsten skal de tekniske installasjonene gjennom et omfattende vedlikeholdsprogram, i tillegg til at den skal males innvendig.

– Vi har tro på markedet for skipsvedlikehold og har fått positive tilbakemeldinger på vår satsning. Ved å sikre oss dokken vil vi i løpet av 2018 kunne starte opp med vedlikeholdstjenester i stor skala rettet mot skip og fartøy langs hele kysten på norsk sokkel. Med dette opprettholdes tilbudet i regionen og ikke minst kan vi gjøre bruk av allerede tilgjengelig kompetanse, sier administrerende direktør i CCB, Kurt R. Andreassen.

 

Brukermeny

Siste nytt

Det skjer