Frokostmøte: Kina - isen smelter og nye muligheter åpner seg

28
apr
2017
Frokostmøte: Kina - isen smelter og nye muligheter åpner seg

28 april 2017 08:00 - 10:00

(Lagre i kalender)

Grand SelskapslokalerEtter seks år i «fryseboksen» gjenopptar Norge forhandlinger om frihandelsavtale med Kina. Rett før påske var en stor næringslivsdelegasjon anført av statsminister, utenriksminister og næringsminister i Kina for å starte samtalene.

 

Næringsministeren håper vi vil få et byks i norsk eksport som følge av normaliseringen av forholdet mellom de to landene. Regjeringen har nylig lagt frem sin havstrategi, og Monica Mæland har sammen med den kinesiske viseministeren for transport opprettet en felles arbeidsgruppe som skal jobbe med skipsfartsspørsmål. Fisk er selvsagt også høyt oppe på listen.

Monica Mæland kommer rett fra Kina-besøket til vårt frokostmøte i Grand selskapslokaler for å fortelle om delegasjonsreisen, og om mulighetene som nå åpner seg for norsk næringsliv i Kina.

 

Bjørnar Borvik er visedekan for undervisning ved juridisk fakultet på Universitetet i Bergen (UiB). Sammen med Maritime Bergen jobber han nå med en sommerskole for kinesiske juss studenter i Havbyen Bergen. «Maritime Bergen Law Summer School» starter opp i 2018 og vil sette Bergen på kartet som en av verdens fremste byer for juss knyttet til havnæringene.

 

Tormod L. Nilsen er partner hos Wikborg Rein og ledet deres Shanghaikontor i perioden 2013 til 2016. Han er en av Norges ledende eksperter på forretningssamarbeid mellom norske og kinesiske foretak og deler av sine praktiske erfaringer.

 

Roald Kvamme er fungerende fylkesvaraordfører i Hordaland. Han forteller om fylkets engasjement i ulike samarbeid med Kina, og om nye muligheter som åpner seg for næringslivet i Vestlandsregionen.

 

Tid:        Fredag 28. april kl 08:00 – 10:00 (Frokost serveres)

Sted:     Grand selskapslokaler

Påmelding: bit.ly/grand04

 

Møtet arrangeres av Maritime Bergen i samarbeid med Bergens Rederiforening og Bergen Næringsråd sin internasjonale ressursgruppe.

Kart